vineri, 7 noiembrie 2008

Paella vegetariana

(Reteta de la Elena, o posibila noua tovarasa in gruparea noastra dizidenta. Camarazi, sa-i uram bun venit! )

Ingrediente pt 2 portii:

1 cana orez
Jumatate de punga soia cubulete (habar n-am ce cantitate are
L)
2-3 ardei
2 rosii
Usturoi
Sofran
Piper
O tigaie mai adanca (depinde si de cantitatea preparata)

Se pregatesc legumele astfel: ardeii se taie cubulete (medii), rosiile se taie cubulete mici (atentie la sucul ce se poate risipi la tocat). Rosiile astfel maruntite se vor tine vreo 20min impreuna cu 2-3 catei usturoi zdrobiti, sare si piper.

Se pune la incins uleiul, in care se adauga 3 catei usturoi. Acestia nu trebuie prajiti f tare, ii lasam doar sa sfaraie putin in ulei. Adaugam: soia, bine scursa de apa- dupa 3min- ardeiul- dupa 3min- rosiile. Toate astea se fac la foc puternic si se amesteca in continuu in tigaie.

Compozitia va fi gata de primit orezul abia atunci cand sucul lasat de rosii devine un sos dens. Dupa ce punem si orezul, se presara cateva prafuri de sofran*. Turnam o cana si jumatate de apa (nu stiu exact cantitatea de apa, am observat ca depinde si de orez f mult. De regula, o data si jumatate din cantitatea de orez) si se lasa la fiert la foc mic. La final trebuie sa avem grija sa amestecam pt ca e posbil sa se lipeasca, nemaiavand lichid in tigaie.

Paella e un fel de mancare extrem de versatil, poti sa pui si mazare (boabe, pastai), porumb, dovelecei, vinete, ceapa, morcovi, telina, atata timp cat ai orezul si sofranul (fara sofran ar fi de fapt orez cu legume J).

Bineinteles, se mai pot adauga si alte condimente- chilli, usturoi granulat (pt cei carora le este lene sa curete usturoi ;) )

*sofranul se gaseste in pliculete ce contin o cantitate f mica, cred ca un gram-doua. Eu am avut norocul de a gasi in spania un mix de condimente special pt paella ce contine sofran si altele. Nu stiu daca se gaseste ceva asemanator si in ro.

Pofta buna!

3 comentarii:

Anonim spunea...

oai ce bine suna! mersi, Elena.
Cri

bujor tavaloiu spunea...

bun venit, elena! :)

Anonim spunea...

hello community!
a incercat cineva reteta?