marți, 28 octombrie 2008

tort de vanilie cu cocos, mango si lamiie

Ingrediente
BLAT:
  • 500 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamiie sau portocala
  • 300 g zahar
  • 450 ml lapte de cocos
  • 250 g fulgi de nuca de cocos
  • 200 ml ulei vegetal
  • 2 linguri suc de lamiie sau otet
  • 1 banana sau 250 g budinca din lapte de soia cu gust de vanilie sau 250 g tofu stil japonez
  • 3-4 linguri apa rece
GLAZURA:
  • 30 g zahar pudra
  • 100 ml apa
  • 4-5 linguri amidon de porumb + citeva linguri de apa
  • sucul de la o lamiie
  • 60 g piure de mango sau combinatie mango cu lamiie - proaspat sau conservat
  • 50 g fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare
BLAT: Intii preincalzesti cuptorul la 175C. Intr-un castron mai mare, cerni impreuna faina, bicarbonatul si praful de copt, apoi adaugi coaja de lamiie/portocala si amesteci bine. Separat, amesteci urmatoarele sase ingrediente cu un robot de bucatarie sau cu un mixer si dupa ce obtii o consistenta omogena adaugi la castronul cu faina si amesteci numai pina se incorporeaza. Daca e necesar, mai adaugi citeva linguri de apa rece ca amestecul sa aiba consistenta unui iaurt gros -- usor de turnat din castron. Pui intr-o tava rotunda de tort sau una dreptunghiulara de marime mijlocie, tapetata, si coci la 175-180C in jur de 35 de minute.

GLAZURA: Intr-o oala mica incalzesti pe foc mic toate ingredientele in afara de amidon, astepti pina da in clocot dupa care adaugi si amidonul frecat in prealabil cu citeva linguri de apa si continui sa tii pe foc mic pina cind se ingroasa bine. Lasi sa se raceasca.

Asamblezi tortul cu glazura numai deasupra sau taind blatul pe orizontala si adaugind jumatate din glazura inauntru si apoi decorezi dupa plac (cu fulgi mai mari de cocos, bucatele de ciocolata amaruie, fructe, nuci etc.).

Un comentariu:

Linxul lucid spunea...

i loooooove mangooooh!