miercuri, 19 noiembrie 2008

Salata de paste cu naut

Reteta de la Rebeca



Ingrediente :

200 g paste (de tip penne sau de dimensiuni mici)
300 de grame de naut fiert (nu uitati sa-l lasati cateva ore in apa, inainte de a-l fierbe)/ se poate pune si naut la conserva, e mai rapid dar nu neaparat mai sanatos
Un gogosar rosu
O felie de dovleac
Jumatate de dovlecel
1-2 morcovi
O telina mica
3-4 catei de usturoi
O legatura cu patrunjel
Sare, boia/chilli, busuioc uscat, curry
Ulei de masline
Sucul de la o lamaie (sau jumate de lamaie, dupa gust)

Preparare :

Se pun la calit in (foarte) putin ulei gogosarul, dovleacul si dovlecelul, toate taiate cubulete. Trebuie doar sa se inmoaie un pic, lasati-le 10 minute maxim. In timpul asta puneti pastele la fiert.

Cand legumele si pastele sunt gata, amestecati-le intr-un castron impreuna cu morcovul si telina date pe razatoare. Adaugati usturoiul taiat sau pisat, condimentele si legatura de patrunjel. Nautul fiind foarte sec, e bine sa-i adaugati mult sos, eventual puteti face un dressing din zeama de lamaie, ulei de masline si o lingura cu apa.

Pofta buna !

P.S. Nautul se poate inlocui cu fasole fiarta iar reteta se poate adapta la orice anotimp, in functie de legumele de sezon.

Niciun comentariu: