miercuri, 22 octombrie 2008

Ardei umpluti cu ciuperci

Ingrediente:
8 ardei de marime potrivita, 200 g ciuperci, o ceapa, o jumatate de cana de orez, o jumatate de cana de suc de rosii, o lingura de ulei, 2 linguri de margarina, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, sare, piper.

(poza de Doina - adaugata de b.t.)

Preparare:
Cureti ardeii de cotoare si de seminte si ii speli bine. Ciupercile, dupa ce le-ai curatat si spalat in mai multe ape, le toci foarte marunt, cu tot cu picioruse, apoi le inabusi in ulei, eventual adaugand si putina apa, daca nu-si lasa ele destula zeama. Adaugi orezul, ales, spalat si fiert pe jumatate, precum si ceapa tocata, pe care ai fiert-o separat. Lasi pe foc pana se patrund bine toate acestea, amestecand pentru omogenizare. Toci verdeata foarte marunt, jumatate din ea amestecand-o cu compozitia obtinuta mai devreme. Umpli ardeii cu aceasta compozitie si ii pui intr-o cratita unsa cu margarina, turnand peste ei sucul de rosii si presarand restul de verdeata. Introduci cratita la cuptor pentru aproximativ un sfert de ora.

3 comentarii:

Linxul lucid spunea...

miam miam miam!

Linxul lucid spunea...

i-am incercat aseara, au iesit foarte gustosi; singura chestie e ca umplutura nu este legata, adica se faramiteaza imediat; poate ar merge legata cu un sos de faina?

Linxul lucid spunea...

si cred ca merge si in loc de ciuperci cu soia granulata, are o textura numa' buna