vineri, 6 martie 2009

salata de spanac cu ciuperci calde

Incredibil de gustos!

Ingrediente
  • 100 g spanac proaspat
  • 200 g ciuperci (champignon, ghebe, hribi, bureti etc. dupa gust)
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/4 avocado
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita sos de soia
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingura seminte coapte (de susan si/sau dovleac etc.)
  • piper negru proaspat macinat, sare, [optional] ardei iute pisat (dupa gust)

Mod de preparare
Spanacul se spala bine si se rup partile mai tari din codite (daca e nevoie). Ceapa verde se toaca marunt si avocado-ul se taie in cubulete mici [pentru rezultate mai bune, avocado-ul trebuie folosit cind are consistenta de unt lasat la temperatura camerei]. Intr-un castron mare, se combina spanacul cu toate ingredientele in afara de ciuperci, sare si piper; se amesteca bine. Ciupercile se spala cu cat mai putin apa, se taie in felii si se frig pe plita, pe gratar sau intr-o tigaie fara ulei, doar cu putin piper si sare, 5-8 minute pina incep sa lase zeama si sa se stranga, dupa care se pun imediat deasupra spanacului. Se amesteca din nou pana spanacul incepe sa se "ofileasca" si se serveste impreuna cu paine sau crutoane, langa o supa sau felul II (ajunge pentru 4 persoane). Se poate servi si ca aperitiv sau o masa mai usoara pentru 2-3 persoane.

analiza nutritiva detaliata a retetei se poate gasi aici
("Aceasta mancare are un nivel foarte scazut de colesterol. Este o sursa buna de fibra dietetica, niacina, vitamina B6, acid pantotenic, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru si seleniu, si o foarte buna sursa de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavina, folati si mangan." Scorul pentru balanta nutritiva e de 90%.)

Un comentariu:

simona spunea...

Multumesc pentru reteta, nu pare a fi greu de facut si cu siguranta este delicioasa...